Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ananastaart met muesli

Verrassend, frisse ananastaart met een muesli bodem.

Ongeveer (minimum) 10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Ananastaart met muesli

Voor de ananastaart:

1 pak Dr. Oetker Mix voor Kwarktaart Naturel (zonder bodem)
400 ml water (lauwwarm)
500 g magere yoghurt
250 ml slagroom
2 - 3 el citroenrasp
1 blikje ananasschijven

Voor de bodem:

200 g vruchtenmuesli (ongezoet) (ongezoet)
45 g boter of margarine
50 g honing

Bakpapier

Springvorm 26 cm

Bereiding

Bereiding

1

Voor de muesli bodem:

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Hak de muesli eventueel iets fijner en rooster de muesli in een pan zonder boter. Voeg de gesmolten boter en de honing toe. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met deze kruimels en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm minimaal tien minuten in de koelkast.

2

Ananastaart bereiden:

Laat de ananasschijven uitlekken en vang het sap op. Doe het sap in de maatbeker en vul het aan met lauwwarm water tot 400 ml. Doe het water/ananassapmengsel in een kom en voeg de kwarktaartmix toe. Voeg de citroensap en citroenrasp toe. Klop dit met de mixer met garden op de laagste stand in één minuut tot een glad mengsel. Voeg de yoghurt en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem en laat de ananastaart ten minste 3 uur opstijven in de koelkast.

3

Ananastaart versieren:

Verwijder na het opstijven de springvorm en decoreer de ananastaart met stukjes ananas en eventueel een beetje muesli.

Voedingswaarden Voor het recept Ananastaart met muesli

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 893kJ
210kcal
703kJ
166kcal
Vet 10g 7.9g
Koolhydraten 25g 20g
Eiwit 4.2g 3.3g