Flag

Amandel Koekjes (Vegan)

15 stuks
Gemakkelijk
34
Klein van stuk, maar een ware smaakexplosie. Een aanrader voor de chocolade fan! En ook nog eens helemaal Vegan.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de Vegan Amandel Koekjes
100 gvolkorenmeel
0,5 tlDr. Oetker Backin
1 elcacao
1 tlkaneel
50 grietsuiker
75 gplantaardige margarine
50 gDr. Oetker Amandelschaafsel
15 mlongezoete sojadrink
50 gpure chocolade (60% cacao) in kleine stukjes
Bakgerei
mixer met deeghaken
bakpapier

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Amandelschaafsel
1

Zo maak je de vegan Amandel-chocoladekoekjes

Verwarm de oven voor. Haal de bakplaat er uit en bekleed deze met bakpapier.

2

Meng het volkorenmeel met Backin, kaneel en de cacao in een mengkom. Voeg de rietsuiker, margarine en de sojadrink toe en kneed het met de mixer met deeghaken tot een soepel koekjesdeeg.

3

Schep de stukjes chocolade en het amandelschaafsel door elkaar en houd 1 el apart om de koekjes later te bestrooien.

4

Meng de chocolade-amandelstukjes door het deeg en kneed het goed door, zodat het mooi verdeeld is.

5

Verdeel het vegan koekjesdeeg in 15 gelijke rondjes over de bakplaat en strooi het achtergehouden chocolade-amandelmengsel erover.

6

Bak de vegan chocoladekoekjes in het midden van de voorverwarmde oven in 14 minuten gaar.

Positie rooster: Midden

Baktijd: 14 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C