Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Aardbeienjelly met amandelroom

Een fris toetje: aardbeienjelly met verse aardbeien en een lekkere toef amandelroom

4 stuks

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Aardbeienjelly met amandelroom

Voor dessert met amandelroom:

1 pak Dr. Oetker Jelly Aardbeien
1 zakje Dr. Oetker Amandelschaafsel
250 ml witte druivensap
½ doosje aardbei (verse)
125 g crème fraiche

Kleine kom

Grote kom

Plasticfolie

Mooie glazen

Bereiding

Bereiding

1

De jelly bereiden:

Breng 250 ml water aan de kook. Voeg de inhoud van het pakje aardbeienjelly toe en roer het tot het poeder is opgelost. Roer het druivensap erbij. Schenk een kwart in een kommetje. Dek het kommetje af met plasticfolie en zet de kom in een grote kom met heet water (zo blijft de Jelly zacht). Verdeel de rest van de Jelly over vier mooie glazen. Zet deze 1 uur in de vriezer.

Opstijftijd: ongeveer 75 Min.

2

Haal de glazen na een uur uit de vriezer. Leg 2 aardbeien apart. Snijd de andere aardbeien in plakjes en leg ze dakpansgewijs op de Jelly in de mooie glazen. Roer de nog zachte Jelly even goed door en schenk dit over de aardbeien. Zet de glazen in de koelkast en laat het dessert opstijven.

3

Amandelroom bereiden:

Roer de crème fraiche los en schep het amandelschaafsel erdoor. Verdeel de amandelroom over dessert en garneer het met een halve aardbei.

Voedingswaarden Voor het recept Aardbeienjelly met amandelroom

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1301kJ
311kcal
821kJ
196kcal
Vet 17g 10g
Koolhydraten 36g 23g
Eiwit 3.2g 2g