Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Aardbeien Kwarktaart

Een lekkere aardbeien kwarktaart maak je in een handomdraai met Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Aardbeien

Ongeveer (minimum) 10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Aardbeien Kwarktaart

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Aardbeien
500 g magere kwark
250 ml slagroom
60 g boter of margarine
400 ml water

Bakgerei:

springvorm (24 cm)
mixer met garden

Bereiding

Bereiding

1

Taartbodem bereiden (5 minuten)

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

2

Taart bereiden (5 minuten)

Doe het water (400 ml op kamertemperatuur) en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2 ½  uur opstijven in de koelkast.

3

Versieren (5 minuten)

Garneer de taart eventueel met toefjes slagroom en aardbeien.

Voedingswaarden Voor het recept Aardbeien Kwarktaart

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 665kJ
159kcal
640kJ
153kcal
Vet 12g 12g
Koolhydraten 7.9g 7.6g
Eiwit 4.6g 4.4g