Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Aardbeien hartjestaart

Maak een aardbeien kwarktaart extra mooi door gehalveerde aardbeien in de rand te leggen.

Ongeveer (minimum) 10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Aardbeien hartjestaart

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Aardbeien
50 g boter
1 doosje aardbei
500 g magere kwark
400 ml water
250 ml slagroom
aardbeiensaus

Mixer met garden

Springvorm 24 cm

Voor decoratie:

250 ml slagroom
30 g suiker
1 flesje Dr. Oetker Suikerhartjes

Bereiding

Bereiding

1

Voorbereiden:

Vet de rand van de springvorm dun in met boter of gebruik Dr. Oetker Bakspray en bekleed de rand met een precies passende strook bakpapier. Klem de rand op de bodem (die ook met bakpapier is bekleed).

2

Maak de bodem:

Bereid de kruimelbodem volgens de bereidingswijze op de verpakking. Halveer de aardbeien. Bestrijk, met een mes, het snijvlak van de aardbeien met wat aardbeiensaus en druk de halve aardbeien met het puntje naar boven tegen de rand van de springvorm aan.

3

Het aardbeien kwarktaart mengsel:

Bereid de kwarktaartmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk of schep het kwarkmengsel in de springvorm en verdeel het gelijkmatig, zodat de aardbeien met kwarkmengsel worden bedekt. Zet de aardbeien kwarktaart minstens 3 uur in de koelkast.

4

Aardbeien kwarktaart versieren:

Klop de slagroom met de suiker stijf en bestrijk de bovenkant van de aardbeien kwarktaart dik met slagroom. Bestrooi de aardbeien kwarktaart vlak voor het serveren met Dr. Oetker Suikerhartjes.

Voedingswaarden Voor het recept Aardbeien hartjestaart

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 977kJ
233kcal
700kJ
167kcal
Vet 17g 12g
Koolhydraten 14g 10g
Eiwit 5g 3.6g