Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.
Baksoda (Baking soda)

Baksoda (Baking soda)

Baksoda voor luchtige cake en brosse koekjes

Met Baksoda (ook wel baking soda of bakzout genaamd) bak je heel eenvoudig luchtige cake en brosse koekjes. Dr. Oetker Baksoda is een speciaal bakzout dat in combinatie met een zuur zoals yoghurt, cacao of citroensap, zorgt voor een heerlijk luchtig beslag. Het is het ideale bakingrediënt voor een spectaculaire red velvet cake of voor knapperige chocolate chip koekjes. 

1 zakje Dr. Oetker Baksoda is gelijk aan een theelepel.

 

Wat is het verschil tussen baksoda en bakpoeder? 

In Nederland zijn we gewend om te bakken met bakpoeder. Maar in veel Britse en Amerikaanse recepten lees je juist over baking soda. Wat is het verschil? Bakpoeder heeft geen ‘zuur’, zoals azijn, honing of kwark nodig om te rijzen. Baksoda wel. Het bakzout maakt recepten met een zuur extra luchtig. Wanneer baksoda in aanraking komt met zuur ontstaan er namelijk kleine gasbelletjes. Dit zorgt voor een luchtig beslag. 

 

Hoe verwerk je baksoda?

Baksoda voeg je, net als bakpoeder, toe aan de bloem. Belangrijk verschil: meng baksoda eerst goed met de bloem voordat je andere ingrediënten toevoegt. Baking soda werkt namelijk direct zodra je het in je beslag verwerkt. Snel handelen is dus essentieel. Zet het deeg meteen in de oven om te voorkomen dat het deeg niet gaat rijzen. 

 

Dr. Oetker Baksoda: makkelijk in gebruik

Dr. Oetker Baksoda maakt het deeg voor cake en taart luchtiger. Ook krijgen jouw baksels een typische, iets kruidige smaak wanneer je baksoda gebruikt in het beslag. Koekjes worden iets donkerder van kleur en dankzij baksoda krijg je een extra bros resultaat. Dr. Oetker Baksoda bevat vijf losse zakjes van ieder vijf gram en is eenvoudig in gebruik. Eén zakje staat gelijk aan één theelepel. Geen gedoe dus met grootverpakkingen, je hebt altijd de juiste afgemeten hoeveelheid baksoda voor allerlei bakrecepten bij de hand.