Met Baksoda (ook wel baking soda of bakzout genaamd) bak je heel eenvoudig luchtige cake en brosse koekjes. Dr. Oetker Baksoda is een speciaal bakzout dat in combinatie met een zuur zoals yoghurt, cacao of citroensap, zorgt voor een heerlijk luchtig beslag. Het is het ideale bakingrediënt voor een spectaculaire red velvet cake of voor knapperige chocolate chip koekjes.
Wat is het verschil tussen baksoda en bakpoeder?
In Nederland zijn we gewend om te bakken met bakpoeder. Maar in veel Britse en Amerikaanse recepten lees je juist over baking soda. Wat is het verschil? Bakpoeder heeft geen ‘zuur’, zoals azijn, honing of kwark nodig om te rijzen. Baksoda wel. Het bakzout maakt recepten met een zuur extra luchtig. Wanneer baksoda in aanraking komt met zuur ontstaan er namelijk kleine gasbelletjes. Dit zorgt voor een luchtig beslag.
Hoe verwerk je baksoda?
Baksoda voeg je, net als bakpoeder, toe aan de bloem. Belangrijk verschil: meng baksoda eerst goed met de bloem voordat je andere ingrediënten toevoegt. Baking soda werkt namelijk direct zodra je het in je beslag verwerkt. Snel handelen is dus essentieel. Zet het deeg meteen in de oven om te voorkomen dat het deeg niet gaat rijzen.
Nu in handige hersluitbare 400 grams verpakking
De zakjes Dr. Oetker Baksoda ken je waarschijnlijk al? Maar voor wie niet voldoende heeft aan de kleine zakjes, hebben heeft Dr. Oetker Baksoda nu ook in een grote, hersluitbare verpakking van 400g. Door de hersluitbare verpakking behoudt Dr. Oetker Baksoda langer zijn effectieve werking.
Wist je dat…
…Baksoda behalve voor bakken, ook voor allerlei klusjes gebruikt kan worden en een duurzame vervanger is voor vele schoonmaakmiddelen? Bekijk de handige tips!