Flag
Filters
Recepten
Koekjes bakken met Dr. Oetker

Gaat er weleens een dag voorbij dat je geen koekjes eet? Zelfgebakken koekjes zijn de lekkerste koekjes en er zijn zoveel manieren waarop je ze kunt bakken. Bak from scratch of gebruik onze Cookies & Cream. Heerlijke, donkere chocoladekoekjes met een romige vulling. Lekker als tussendoortje, toetje of lekkers voor bij je koffie of thee! Of kies eens voor Cookies Chocolate Chips of Shortbread Choco & Karamel! Deze bakmixen zijn perfect voor het eenvoudig bereiden van heerlijke koeken. Welke koekjes bak jij als eerste?

1
2
3
4
5
6
7

Koekjes

95 resultaten
Vormen, maten en kleuren

Zelf koekjes bakken is leuk , omdat je eindeloos kunt variëren. Er zijn zoveel ingrediënten waarmee je ze kunt bakken. Ieder koekje is altijd een lekkere verrassing. Je kunt spelen  met de vorm van het koekje. Je kunt hartjes koekjes bakken, bloemetjes, blokjes of rondjes. Daarnaast kun je ze mooi decoreren. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Piratenkoekjes. Met een beetje glazuur, snoepjes en schrijfstiften maak je in een handomdraai een heerlijke kindertraktatie.

Koekjes baktips
  1. De meeste koekjes zijn na het bakken nog zacht. Ze worden knapperig als ze afkoelen
  2. Laat ze altijd afkoelen op een rooster.
  3. Laat ze goed afkoelen en verpak ze daarna luchtdicht. In een gesloten plastic zak of natuurlijk in de bekende koektrommel.
  4. Leg nooit cake en knapperige koekjes bij elkaar in de trommel, door het vocht uit de cakejes worden de koek taai.

Wat is shortbread?

Shortbread heeft een brosse koekbodem, een tussenlaag met stevige karamel, met een heerlijke laag choco bovenop. 

Deel jouw koekjes!

Deel op Instagram jouw shortbread of chocolate chip cookies met ons. Klik hier om ons account te bekijken.