Kleine dagelijkse keuzes leiden samen tot een groot verschil. Daarom verminderen we niet alleen de voedselverspilling in onze eigen keukens, maar delen we ook tips en recepten om iedereen te helpen bij het verminderen van voedselverspilling. Tegen 2030 is het ons doel dat al onze verpakkingen recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar zijn, zodat we allemaal een rol kunnen spelen in het verminderen van afval. We werken ook aan het vereenvoudigen van het onderscheid tussen wat wel en niet gescheiden en gerecycled kan worden.
We gebruiken zo min mogelijk materiaal voor onze productverpakkingen en zorgen ervoor dat de gebruikte materialen waar mogelijk recyclebaar zijn. Eind 2023 hebben we voor 88% van onze producten, geproduceerd in onze eigen productiefaciliteiten, recycleerbaarheid bereikt. Lees meer over onze visie op gerecyclede materialen.
Het gebruik van recyclebaar papieren verpakkingen waar mogelijk maakt het eenvoudiger om materialen te recyclen en draagt bij aan een duurzamere toekomst. Al onze opvouwbare pizzadozen bestaan al uit 70-80% gerecycled materiaal.
Wanneer het gebruik van plastic noodzakelijk is, zetten we ons in om waar mogelijk recyclebaar plastic te gebruiken om de milieu-impact te minimaliseren. We streven ernaar om plastic deksels op gekoelde desserts te vermijden, waar dit praktisch haalbaar is. Sinds 2022 hebben we voor alle toepasselijke producten de plastic deksels geëlimineerd. Hierdoor verwachten we jaarlijks ongeveer 117 ton plastic te besparen, wat overeenkomt met ongeveer 40 volle vrachtwagenladingen.
We begrijpen dat het soms moeilijk is om te weten welke verpakkingsmaterialen gerecycled kunnen worden. Daarom werken we aan etikettering op al onze verpakkingen om duidelijke informatie te verstrekken over de verpakkingsmaterialen, zodat deze correct gescheiden en weggegooid kunnen worden in de recyclebak.
Samen kunnen we stappen zetten om voedselverspilling aan te pakken. Wist je dat 6-8% van de klimaatuitstoot afkomstig is van verspild voedsel? Gelukkig hebben we de kans om dit te veranderen. Laten we verschillende manieren verkennen om overgebleven voedsel te zien als een geweldige kans - van het voorkomen van voedselverspilling door ingrediënten te hergebruiken tot het transformeren van oude ingrediënten in iets compleet nieuws.
Bij Dr. Oetker worden we creatief in het aanpakken van verspilling – van het hergebruiken van overtollig pizzadeeg voor nieuwe partijen tot het recyclen van overgebleven kaas die niet op de pizza terechtkomt. We zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om voedselverspilling te verminderen bij het creëren van onze producten, zodat we tegen 2025 de door onze magazijnen en productie gegenereerde voedselverspilling met 25% kunnen verminderen.
Creatief omgaan met restjes kan verrassend lekker zijn. Zo kun je van rijp fruit de heerlijkste smoothies maken, smakelijke baksels creëren of zelf jam bereiden.
We garanderen dat onze producten tot de 'ten minste houdbaar tot'-datum op hun best zijn, en veel producten zijn zelfs na deze datum nog prima te eten; we raden altijd aan om zelf te kijken, te ruiken en je eigen oordeel te gebruiken voordat je voedsel weggooit.
Maak van een rijpe banaan een heerlijke traktatie!
Bekijk het receptEr zijn veel manieren waarop we allemaal duurzaamheid kunnen integreren in onze dagelijkse activiteiten. In al onze vijf aandachtsgebieden - Voeding, Duurzame Ingrediënten, Afvalminimalisatie, Klimaatactie en Inclusiviteit - zetten we stappen die, stukje bij beetje, een groot verschil maken. Door samen te werken, kunnen we een betere toekomst creëren.
We gaan richting duurzamere ingrediënten, minder zout en suiker, meer plantaardige opties en meer recyclebare verpakkingen.
Ontdek meer