Bereid het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de vorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen. De taart is nu gereed om door te snijden, te vullen en te decoreren.
Gebruik voor het doorsnijden van de taart een scherp kartelmes (groot broodmes). Leg een hand zachtjes op de taart zodat deze niet verschuift en snijd de taart voorzichtig horizontaal doormidden.De bovenkant van de taart haal je ervan af. Nu kun je de taart bestrijken met jam.
Bereid de luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul en bestrijk de taart met de botercrème. Dit mag gewoon over de jam heen.
Kneed het gele marsepein (400 gram) soepel. Vorm er een bal van.
Rol deze bal onder regelmatig keren, uit tot een ronde lap van ca. 32 bij 32 cm en een dikte van 4 mm. Leg het marsepein op de taartbodem. Let erop, dat er rondom overal evenveel overlap is.
Vouw voorzichtig het marsepein rond de taart en druk het aan de onderkant tegen de taart. Snijd met scherp kunststof mesje overtollig marsepein af, maar laat een randje van 3 mm over. Duw het marsepein onder de rand van de taartbodem en druk het aan.
Voor de bolletjes aan de zijkant gebruik je rode, gele en blauwe marsepein. Maak van iedere kleur een even dik rolletje. Vervolgens leg je de drie rolletjes tegen elkaar aan en snijd je plakjes af die je dan kunt rollen tot kleine bolletjes. Leg deze bolletjes tegen de taart aan.
Snijd de groene marsepein los en pak er ook rode en de blauwe marsepein bij. Rol deze kleuren nu afzonderlijk van elkaar uit tot plakken van 3 mm dikte. We beginnen met het blauwe ballonnetje. Knip uit het papier een ballonnetje en leg deze op de marsepein. Snijd deze vervolgens uit met het mesje. Doe hetzelfde voor het cijfer. Voor het koord neem je een beetje rode marsepein, maak hier een dun rolletje van. Met wat uitsteekvormpjes kun je de taart nog verder versieren. De vormpjes marsepein kun je opplakken met suikerwater, dit maak je door evenveel suiker als water te mengen (het liefst gekookt water).
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart