Flag

Verjaardagstaart

12 taartpunten
Gemiddeld
120
Hiep hiep hoera! Er is er een jarig! Bak jij als verrassing deze lekkere verjaardagstaart?
Logo Image
Baktips
Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
1 flesjeDr. Oetker Bakspray
bakvorm van ca. 24x24 cm of 20x30 cm
mixer met gardes
spatel of plat mes
kunststof mesje voor fondant
uitsteekvormpje (dieren, sterren)
kunststof roller
kartelmes/broodmes
Voor de verjaardagstaart
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren op kamertemperatuur
50 mlwater
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 groomboter
125 mlmelk
200 gjam naar keuze
Voor decoratie
500 gmarsepein geel (voor bekleden taart)
1 pakDr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
Marsepein (Rood, blauw, geel) (voor decoratie)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
1

Biscuitbeslag

Bereid het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de vorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen. De taart is nu gereed om door te snijden, te vullen en te decoreren.

2

Taart doorsnijden.

Gebruik voor het doorsnijden van de taart een scherp kartelmes (groot broodmes). Leg een hand zachtjes op de taart zodat deze niet verschuift en snijd de taart voorzichtig horizontaal doormidden.De bovenkant van de taart haal je ervan af. Nu kun je de taart bestrijken met jam.

3

Bereid de luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul en bestrijk de taart met de botercrème. Dit mag gewoon over de jam heen.

4

Taart versieren

Kneed het gele marsepein (400 gram) soepel. Vorm er een bal van.

5

Rol deze bal onder regelmatig keren, uit tot een ronde lap van ca. 32 bij 32 cm en een dikte van 4 mm. Leg het marsepein op de taartbodem. Let erop, dat er rondom overal evenveel overlap is.

6

Vouw voorzichtig het marsepein rond de taart en druk het aan de onderkant tegen de taart. Snijd met scherp kunststof mesje overtollig marsepein af, maar laat een randje van 3 mm over. Duw het marsepein onder de rand van de taartbodem en druk het aan.

7

Voor de bolletjes aan de zijkant gebruik je rode, gele en blauwe marsepein. Maak van iedere kleur een even dik rolletje. Vervolgens leg je de drie rolletjes tegen elkaar aan en snijd je plakjes af die je dan kunt rollen tot kleine bolletjes. Leg deze bolletjes tegen de taart aan.

8

Snijd de groene marsepein los en pak er ook rode en de blauwe marsepein bij. Rol deze kleuren nu afzonderlijk van elkaar uit tot plakken van 3 mm dikte. We beginnen met het blauwe ballonnetje. Knip uit het papier een ballonnetje en leg deze op de marsepein. Snijd deze vervolgens uit met het mesje. Doe hetzelfde voor het cijfer. Voor het koord neem je een beetje rode marsepein, maak hier een dun rolletje van. Met wat uitsteekvormpjes kun je de taart nog verder versieren. De vormpjes marsepein kun je opplakken met suikerwater, dit maak je door evenveel suiker als water te mengen (het liefst gekookt water).

Baktips

  • Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.