Flag

Roompudding met aardbeienjelly

ongeveer 10 - 12 stuks
Gemiddeld
40
Gek op pudding? Maak dan deze romige pudding met een frisse aardbeienjelly gevuld met stukjes diverse fruit.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
(Cake)vorm 1,5 liter
Steelpannetje

Ingrediënten

Voor de roompudding met aardbeienjelly
1 elcitroensap
1appel (klein en met groene schil)
1 pakDr. Oetker Jelly Aardbeien
500 mlkinderchampagne
100 gblauwe bessen
100 gbramen
2 pakkenDr. Oetker Kookpudding Room
1000 mlmelk

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Jelly Aardbeien
Picture - Dr. Oetker Kookpudding Room
1

Voorbereiding

Spoel de vorm om met koud water. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes, dwars op de lengterichting, in smalle plakjes.

2

Jelly

Bereid de Jelly Aardbeien met kinderchampagne in plaats van water, volgens de aanwijzingen op het pakje. Schep het fruit erdoor en schenk de Jelly in de vorm. Verdeel het fruit gelijkmatig. Zet de vorm ten minste 2 uur in de koelkast.

Opstijftijd: 120 Minuten

3

Kookpudding

Bereid de kookpudding volgens de bereidingswijze met melk. Laat het puddingmengsel afkoelen tot het nog net vloeibaar is en schenk het dan op de gelei in de vorm. Plaats de vorm in de koelkast en laat de pudding 8-12 uur opstijven.

Opstijftijd: 480 - 720 Minuten

4

Duw met de vingertoppen de pudding voorzichtig los van de wand van de vorm. Maak een passende schaal vochtig met water, leg hem op de vorm en keer schaal en vorm samen. Schud even op en neer, zodat de pudding los komt. Snijd de pudding met een, in heet water warm gemaakt mes, in plakken.