Flag

Panna Cotta met aardbeiensaus

4 stuks
Gemiddeld
40
Panna Cotta: klassieke zacht Italiaanse dessert met frisse aardbeiensaus.
Logo Image
Baktips
Snijd ca. 100 g aardbeien in kleine stukjes, meng ze met in reepjes gesneden verse munt en Dr. Oetker Aardbeiensaus en schep dit rond de panna cotta. Garneer de panna cotta met een mooi muntblaadje en een halve aardbei.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
steelpan
puddingvormpje s of glaasjes van ca. 125 ml
Voor de panna cotta
500 mlslagroom
30 gfijne kristalsuiker
4 blaadjesDr. Oetker Gelatine
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
200 gaardbeiensaus
aardbeien

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1

Zo maak je de panna cotta

Breng voor de panna cotta de slagroom met de suiker en Vanillesuiker al roerend aan de kook. Laat de slagroom op heel laag vuur 15 minuten zachtjes koken. Roer het af en toe door.

2

Laat de gelatineblaadjes weken volgens de aanwijzingen op de verpakking en knijp ze uit. Neem de pan met slagroom van het vuur en laat de gelatineblaadjes al roerend in de slagroom oplossen. Laat de room, onder regelmatig roeren, afkoelen, tot het dik vloeibaar is geworden.

3

Vet de vormpjes of glaasjes in met Bakspray. Vul ze met de nog vloeibare panna cotta. Laat de panna cotta in de koelkast minstens 3 uur, maar liever langer, opstijven.

Opstijftijd: 180 Minuten

4

Duw de panna cotta met de vingertoppen voorzichtig los van de vormpjes of glaasjes. Serveer de panna cotta op dessert- of gebaksbordjes met aardbeiensaus en een halve aardbei.

Baktips

  • Snijd ca. 100 g aardbeien in kleine stukjes, meng ze met in reepjes gesneden verse munt en Dr. Oetker Aardbeiensaus en schep dit rond de panna cotta. Garneer de panna cotta met een mooi muntblaadje en een halve aardbei.