Flag

Happy Birthday taart

14 - 16 taartpunten
Gemakkelijk
40
Happy Birthday to you! Maak eenvoudig en snel een leuke verjaardagstaart.
Logo Image
Baktips
Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de biscuittaart
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren (m, op kamertemperatuur)
50 mlwater
Voor decoratie en vulling
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 groomboter
100 mlmelk (koud)
ongeveer 350 - 450 gfondant blauw
1 doosjeframbozen (evt. diepvries)
100 gframbozenjam
poedersuiker
Extra nodig
Versiersjabloon voor cake en taart (kan gespaard bij: https://webshop.oetker.nl/versiersjabloon-taart-cake)
kunststof roller voor het fondant
mixer met gardes
springvorm ø 24 cm

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
1

Verwarm de oven voor. Bak de biscuittaart volgens de aanwijzingen op het pak. Laat de happy birthday taart goed afkoelen op een rooster.

Positie rooster: Midden

Baktijd: 30 - 35 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

2

Maak de botercreme volgens de aanwijzingen op het zakje.

3
Picture - taart doorsnijden.jpg

Snijd de taart voorzichtig doormidden.

4
Picture - taart maskeren met botercreme.jpg

Smeer een goede laag botercrème op de onderste laag. Druk hier wat frambozen in. Smeer wat jam aan de onderzijde van de bovenste biscuitlaag. Leg deze op de onderste laag. Gebruik nu de rest van de botercreme om de biscuittaart mee af te smeren.

5

Rol een grote plak blauwe fondant uit en bedek de gehele taart ermee. Strijk de taart helemaal glad en strak.

6

Leeg het versiersjabloon op de taart. Druk het voorzichtig ietsjes aan. Strooi de poedersuiker erover en klaar is de Happy Birthday taart!

Baktips

  • Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.