Meng een half zakje Backin met 250 g bloem in een kom. Snijd de boter in de bloem in kleine blokjes. Voeg de suiker, speculaas kruiden, snufje zout en 3 eetlepels melk toe en kneed het geheel snel tot een soepel speculaasdeeg.
Verwarm in de tussentijd de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Verkruimel de amandelspijs en meng vervolgens met de helft van een losgeklopt ei zodat er een soepele spijsbal ontstaan.
Druk de helft van het speculaasdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat - als een staaf, rechthoek of hartvorm.
Strijk de amandelspijs hierover uit tot 1 cm van de rand. Leg de rest van het speculaasdeeg erop en druk deze aan de rand goed aan.
Versier met de amandelen en bestrijk de bovenkant met de rest van het losgeklopte ei.
Schuif de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de gevulde speculaas koek in een 30 tot 45 minuten gaar.
Baktijd: 30 - 45 Minuten
Laat de gevulde speculaas afkoelen.
Vergelijkbare recepten
Koekjes
Koekjes
Koekjes