Flag

Chocoladepudding met droomaardbeien

4 stuks
Gemakkelijk
20
Heerlijke combinatie: romige chocoladepudding met aardbeien omhult met witte chocolade!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
4mooie (hoge) glazen
4Tapasstokjes/koffieroerstaafjes
Voor de pudding
1 pakDr. Oetker Kookpudding Chocolade
500 mlmelk
75 gwitte chocolade
4aardbeien
Dr. Oetker Regenboogfantasie (Chococrispies)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kookpudding Chocolade
Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie  (Chococrispies)
1

Bereidingswijze

Meng in een kopje de inhoud van het pakje met 6 eetlepels van de 500 ml koude melk. Breng de melk al roerende aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg het aangemaakte puddingpoeder al roerende aan de melk toe. Laat dit onder voortdurend roeren nog 2 minuten op een laag vuur zachtjes doorkoken.

2

Vul de glazen met de pudding en laat de pudding opstijven en afkoelen.

3

Breek de reep witte chocolade in een kommetje. Hang het kommetje boven een kleine (steel)pan met kokend water en laat de witte chocolade al roerend smelten.

4

Knip van de stokjes de punt af. Snijd het kroontje van de aardbeien. Steek de aardbeien aan de puntkant op de roosterstokjes/roerstaafjes en dip ze tot de helft in de gesmolten witte chocolade.

5

Laat de chocolade afdruipen boven het kommetje. Bestrooi de rechte onderkant met Chococrispies en zet de aardbeien in een glas in de koelkast, zodat de witte chocolade kan opstijven.

6

Steek in elk dessert een droomaardbei op een stokje.