Flag

Charlotte taart met chocolade

1 taart
Gemakkelijk
40
Deze charlotte taart met chocoladekoekjes en gekleurde chocosnoepjes is een feestje op jouw tafel. Leuk als verjaardagstaart of gewoon omdat het leuk is om te maken ;-)
Logo Image
Baktips
Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere kwarktaart variant als basis.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Extra nodig
decoratielint (ca. 1 m)
Voor de bodem
1 pakDr. Oetker Verwen Double Chocolate taart
75 gboter
2eieren
2 elwater
200 mlslagroom
Voor het versieren
1 verpakkingM&M's ®
1 paksmalle chocolade koekjes

Gemaakt met:

1

Verwarm de oven voor.

Baktijd: 30 - 35 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 150 °C

Temperatuur heteluchtoven: 130 °C

2

Voor de chocolade bodem

Bereid het beslag van de chocolade taart volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Plaats de bakvorm op de bakplaat en schenk het chocolade beslag in de vorm, Bak de chocolade taart gaar in 30-35 minuten. Laat de chocolade bodem in de springvorm ongeveer 30 minuten afkoelen.

4

Ganache

Bereid de ganache volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk 3/4 van de ganache over de double chocolate taartbodem en laat de taart ca. 1 uur opstijven in de koelkast.

5

Zo maak je de charlotte

Haal de chocolade taart voorzichtig uit de vorm en zet de taart op een taartplateau of groot bord. Smelt de overgebleven ganache in een pannetje en verdeel dit over de buitenkant van de taart. Plak de chocoladekoekjes rechtop tegen de zijkant van de taart. Zie foto.

6

Bind de koekjes vast met een leuk gekleurd lintje. Versier de bovenkant van de taart met gekleurde M&M's ®.

Baktips

  • Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere kwarktaart variant als basis.