Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster. Haal de cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom.
Opstijftijd: 30 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Voeg de Mon Chou toe en voeg enkele druppels blauwe kleurstof toe om het mengsel mooi blauw te kleuren. Kneed het geheel goed door de kruimels.
Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 bolletjes). Leg de bolletjes in de eierdoos (bedekt met huishoudfolie) of op een bord (met bakpapier) en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.
Smelt de witte chocolade au-bain-marie in een schaaltje. Zorg ervoor dat het schaaltje diep genoeg is om de cakepops in onder te dompelen.
Doe de muisjes in een ruime schaal en leg de lollystokjes klaar. Haal de cakebolletjes uit de koelkast of vriezer. Doop 1 cm van het lollystokje in de gesmolten witte chocolade. Prik het cakebolletje op het stokje. Doordat het cakebolletje nog koud is, stolt de chocolade snel en zit het stokje goed vast in het cakebolletje. Doe dit met alle cakebolletjes en laat ze een kwartier staan in een eierdoos of op een bord om uit te harden.
Zorg dat de witte chocolade vloeibaar genoeg blijft door het schaaltje bijv. in een bodem heet water te laten staan. Doop het cakebolletje in zijn geheel in de witte chocolade. Draai het cakebolletje voorzichtig rond met het stokje voorzichtig tikkend op de rand van de kom. Daardoor gaat het overtollige chocolade eraf en voorkom je eventuele druipers. Doe dit met alle bolletjes.
Strooi blauwe muisjes over de cakepop en dip daarna de cakepop in de blauwe muisjes om de laatste stukjes op te vullen. Zet de cakepop in een glas om uit te harden. Doe dit met alle bolletjes. Voor meer stevigheid en ter decoratie kun je het glas eventueel vullen met blauwe muisjes of decoratiezand.
Vergelijkbare recepten
Cakepops
Cakepops