Flag

Bonbons

ongeveer 20 stuks
Moeilijk
40
Altijd al eens zelf bonbons willen maken? Dit is eenvoudig recept om prachtige bonbons te maken.
Met dit eenvoudige recept creëer je in een handomdraai prachtige bonbons. Of je nu een beginner bent of al meer ervaring hebt, dit recept leidt je naar heerlijke, zelfgemaakte chocoladelekkernijen die zowel mooi zijn om te zien als heerlijk om te eten.
Logo Image
Baktips
Tip: Verpak de bonbons in een bewaardoosje tussen laagjes vloeipapier. Ook leuk als orgineel cadeautje!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Benodigdheden
Bonbon- of fonduevork
Fijnmazig rooster

Ingrediënten

Voor bonbons
100 mlslagroom
4 zakjesDr. Oetker Glazuur Choco
1 pakDr. Oetker Amandelspijs
2 tlcranberry- of kersenlikeur
0,5 zakjesDr. Oetker Walnoten
50 ggedroogde cranberry's
Strooidecoratie naar keuze

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Glazuur Choco
1

Chocolade smelten

Zet een kommetje op een pan met een laagje kokend water en verwarm hierin 100 ml slagroom. Hak de chocolade uit 2 zakjes chocoglazuur in stukjes, schep ze bij de warme room en laat het al roerend smelten. Roer de likeur erdoor. Laat het mengsel afkoelen en zet het 1/2 uur (niet langer) afgedekt, in de koelkast.

2

De bonbonvulling maken

Mix, met de mixer met deeghaken, het amandelspijs los. Hak de walnoten grof, snijd de cranberry's wat kleiner. Meng noten en vruchtjes door het spijs. Klop het chocolademengsel met de mixer met garden in 2-3 minuten op de hoogste stand luchtig (het wordt dan lichter van kleur). Roer het door het spijsmengsel. Maak er walnootgrote bolletjes en leg deze 1 uur in de diepvries.

3

Bonbons maken

Smelt de rest van de chocoglazuur en schenk het in een kommetje. Steek de bolletjes stuk voor stuk aan een fonduevork of bonbonvork en heel ze door het glazuur. Laat het even afdruipen, leg ze dan op een (fijnmazig) rooster. Leg als het glazuur nog zacht de bonbons een strooidecor naar keuze en druk deze wat aan. Neem de bonbons (met een plastic handschoen aan), van het rooster en leg ze op een stuk bakpapier. Laat ze verder opstijven.

Baktips

  • Tip: Verpak de bonbons in een bewaardoosje tussen laagjes vloeipapier. Ook leuk als orgineel cadeautje!